Tuesday, May 10, 2011

=)


again. F.

esok kayuh nek bukit putus lagi.. 
yeeaaahhhhhhh...
lupekan segala masalah,
apa yang orang pndang salah kat aku,
masalah tu kat kau,
bukan kat aku.
aku x rasa bersalah kat kau, 
bukan aku yang patut hadap kau..
aku hadap Allah SWT lagi baek, 
dari hadap ko yang tuding aku, 
konon aku punca masalah..
sorry to say,
aku x hormat ko lagi.
maaf..!!
hehh..


astaga. moga Allah ampuni dosa aku.

n 9 may lepas, sorang rider pro tour 
mati eksiden masa ride di GIRO D'ITALIA.
moga aku dilindungi dari segala malapetaka ketika berkayuh.
condolence to WOUTER WEYLANDT dari TEAM LEOPARD-TREK. 

yang penting, esok kayuh ke BUKIT PUTUS, aku harap dengan aku dapat tawan bukit tu lagi buat sekian kali nya.. 
=)))))

WE RIDE, WE SAVE THE EARTH.
PEACE..!!
=0

Saturday, April 09, 2011

menyambung apa yang tergantung.

hehehehe...
arini lepas gak 60km ride. 
dari rumah, terus ke chembong. kat sini aku lepaskan ape yang terpendam lepas 6km dari umah td. mmg bersepah kluar ape yang aku makan smalam. kuar by mulut la kan kalo da lme x kyuh tu..
da ringan sikit badan aku tu, sambung ride plak ke linggi. average speed aku mase ni da meningkat, dalam 32kmh-38kmh kat flat road. sampai je di linggi, x singgah pun, teruskan perjalanan menghala ke rantau. kat sini jalannye plak jenis beralun, memang masak untuk aku mendaki. then, alhamdulillah, ade 1 lori yang agak slow, memang aku ngekor je lah lori tu.. senang skit,xyah push sngat nak kayuh nek bukit.. aku folo lori tu sampai petronas rantau, n lepak2 jap tggu geng2 yang len kat blakang..
ble diorang smpai, kitorang trus grak balik menghala ker seremban balik, n aku smpai rumah lam kul doblas lebih camtu.. ok la, walopon lewat dari masa target aku, tapi aku da azam ntuk up kan lagi performance aku. 

& smalam, aku beli beberapa brang2 kat kedai jami kat kajang nuu..
antara barang yang aku beli tu, jersi cycling le tour de langkawi 08, bib sehelai, glove, and saddle bag. jumlah semua tu dalam RM285. ok la gak, da lme x beli belah ntuk brang2 beskal, tu kira aku balas dendam la tu kan.. heh.. tu je la kot yang aku nak cite..

sorry terabur skit.. mengantuk menaip petang2 neh.. hehe..
k, tata. 
salam.